Wednesday, 31 August 2016

Sreenarayana Guru - Kerala Renaissance PSC Questions Kerala Navosthanam

Q1. Kerala navosthana pithav ?
Ans. Sreenarayana Guru

Q2. Sreenarayana Guru Janichath ?
Ans. Chembazhanthiyil

Q3. Sreenarayana Guru Janicha varsham ?
Ans. 1856 August 20

Q4. Nanu Aashan Yenn ariyappettirunnath ?
Ans. Sreenarayana Guru

Q5. Sreenarayana Guru-vinte gurukkanmar ?
Ans. Ramanpilla aashan, Thaikkad Ayya

Q6. Sreenaraya Guru-vinte adya rachana ?
Ans. Gajendramoksham Vanjippatt

Q7. Tagor Sreenarayana Guru-vine kandumuttiya sthalam ?
Ans. Shivagiri

Q8. Sreenaraya Guru-vinte bhavanam ?
Ans. Vayalvaram Veedu

Q9. Sreenarayana Guru-vinte mathapithakkal ?
Ans. Maadan aashan, Kuttiyamma

Q10. Sreenarayana Guru Gajendra Moksham Vanjipatt samarppichath aark ?
Ans. Chattambi Swamikalkk

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)