Wednesday, 31 August 2016

Chattambi Swamikal - Kerala Renaissance Questions

Q1. Janichath ?
Ans. 1853 August 25

Q2. Chattambi Swamikal Janichath ?
Ans. Kollur (Kannamoola)

Q3. Mathapithakkalude peru ?
Ans. Vasudevan Namboothiri, Nangamma Pilla

Q4. Chattambi Swamikalude yadhartha peru ?
Ans. Ayyappan

Q5. Chattambi Swamikalude balyakala namam ?
Ans. Kunjan Pilla

Q6. Kaashaayam dharikkatha sanyasi yennariyappedunnath ?
Ans. Chattambi Swamikal

Q7. Chattambi Swamikalude Guru yenn ariyappedunnath ?
Ans. Thaikkad Ayya Swamikal

Q8. Chattambi Swami samadi sthithi cheyyunnath ?
Ans. Panmana (Kollam)

Q9. Chattambi Swamikal Samadhiyayath ?
Ans. 1924 May 5

Q10. Chattambi Swamiyude bhavanam ?
Ans. Ulloorkkod Veedu

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)