Thursday, 8 September 2016

Vaikundaswamikal Kerala Renaissance PSC Questions Most Important

Q1. Bort at ?
Ans. Swamithoppu

Q2. Born on ?
Ans. 12 March 1809

Q3. Father and Mother ?
Ans. Ponnu Madan and Veyilal Amma

Q4. He was also known as ____________ ?
Ans. Mudichudum Perumal (Muthukuty)

Q5. 'Sanatwa Samajam' was founded by ?
Ans. Vaikunda Swamikal

Q6. The Temple founded by Vaikunda Swamikal ?
Ans. Nizhal Thankal

Q7. The main disciple of Vaikunda Swamikal ?
Ans. Thycaud Ayya

Q8. Who said 'I am the incarnation of Lord Vishnu' ?
Ans. Ayya Vaikunda Swamikal

Q9. The Religion 'Ayyavazhi' was founded by ?
Ans. Vaikunda Swamikal

Q10. Who founded 'Thuvayal Panthi Koottayma' ?
Ans. Vaikunda Swamikal

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)