Saturday, 15 October 2016

Top 10 English Question From Kerala Renaissance KPSC

1. Who said 'I am the incarnation of Lord Vishnu' ?
Ans. Ayya Vaikunda Swamikal

2. The original name of Thycaud Ayya was ?
Ans. Subbarayan

3. The famous disciple of Sivayogi ?
Ans. Vagbhatanandan

4. The main work place of Adhmavidhya Sankam ?
Ans. Malabar

5. Pandith Karuppan is called as the ?
Ans. Lincon Of Kerala

6. A paper called 'Sahodaran' was started by ?
Ans. Sahodaran Ayyappan

7. The first  name of Nair Service Society was ?
Ans. Nair Bhrithyajana Sankam

8. Who was the founder of Travancore Ezhava Sabha ?
Ans. Dr. Palpu

9. Kuriakose Alias Chavara is called as the  ?
Ans. Father of Literacy In Kerala

10. Yoga kshema sabha was founded by ?
Ans. V.T. Bhattathirippad


Top 10 Question For Kerala PSC | Father Of Literacy In Kerala PSC Question | Palpu Kerala PSC Question And Answer | Selected 10 Question For Kerala PSC Examination

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)