Thursday, 1 September 2016

Sree Narayana Guru Kerala Renaissance Questions For PSC Exam

Q1. Born at ?
Ans. Chembazhanthi (TVM)

Q2. Born on ?
Ans. 20 August 1856

Q3. Father and Mother ?
Ans. Madan Asan, Kuttiyamma

Q4. Spouse ?
Ans. Kali

Q5. He is also known as ?
Ans. Nanu Asan

Q6. Father of modern kerala renaissance ?
Ans. Sreenarayana Guru (Impotent Question)

Q7. His house name was ?
Ans. Vayalvaram Veedu

Q8.The first work of Sreenarayana Guru ?
Ans. Gajendramoksham Vanjipatt

Q9. Who was the yoga Guru of Sreenarayana Guru ?
Ans. Thycaud Ayyaswamikal

Q10. He had his higher studies at Varanpally by ?
Ans.  Kunnanpalli Raman Pillai

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)