Sunday, 4 September 2016

Ayyankali Kerala Renaissance English Questions PSC Questions

Q1. Born at ?
Ans. Venganoor (TVM)

Q2. Born on ?
Ans. 28 Aug 1863

Q3. Father and Mother ?
Ans. Ayyan and Mala

Q4. Father of modern dalit ?
Ans. Ayyankali

Q5. Ayyankali founded ___________ ?
Ans. Sadhu Jana Paripalana Sangham

Q6. Ayyankali founded Sadhu Jana Paripalana Sangham with the inspiration of ___________ ?
Ans. SNDP

Q7. When Ayyankali started Kudippallikoodam ?
Ans. 1905

Q8. Kallumala samaram is also known as ?
Ans. Perinatu Lahala

No comments:

Post a comment

How to comment ?
1. Select 'comment as' as name/url if you don't have a gmail account.
2. You don't fill the url part. Only type your name.
3. And type your comment submit. :)